Annons
Nyheter

Stora förseningar efter tågstopp

Nya stopp drabbade tågtrafiken på onsdagen.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2014
Foto: LOUISE THILANDER

Mellan Flen och Gnesta tvingades passagerare vänta i värmen i timmar.

Det var sedan en kontaktledning rivits ned på två ställen mellan Flen och Gnesta som tre tåg blev stående. Ett av tågen hade problem med värmen, men passagerarna kunde efter 2,5 timmar hoppa på ett annat tåg.

Annons

Caroline Gahnfelt Jansson var en av dem som satt fast på tåget.

– Toaletterna har slutat att fungera, det finns ingen dryck och så. Det är väldigt varmt, men stämningen är god i den här vagnen i alla fall, trots allt, sade hon till TT.

Det tåget skulle enligt Anders Edgren vid SJ:s pressjour bli minst fyra timmar försenat.

De andra två tågen lämnade platsen tidigare, om än också de flera timmar försenade. Andra tåg på sträckorna Sala – Norrköping/Linköping, Stockholm – Göteborg/Malmö via Katrineholm vidare söderut påverkades också av felet.

Vid 20.30-tiden blev ett av de två spåren mellan Gnesta och Flen körbart. Men det fanns ingen prognos för det andra spåret.

– Vi kommer fortsätta att leda om tågen från Malmö och Linköping över Nyköping. Troligtvis kommer det vara så resten av dygnet, säger Edgren.

Även trafiken i Västsverige drabbades av stora förseningar sedan ett elfel uppstått i Gamlestaden i Göteborg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons