Annons
Nyheter

Branden förändrade livet på skärgårdsön

Branden på Källö-Knippla i Göteborgs norra skärgård förstörde bland annat en restaurang och öns enda matbutik.
Brand • Publicerad 17 augusti 2022
Källö-Knippla är en av de nordligaste öarna i Göteborgs skärgård.
Källö-Knippla är en av de nordligaste öarna i Göteborgs skärgård.Foto: Johan Hallnäs/TT

Branden upptäcktes vid 19-tiden på tisdagen. I den drabbade byggnaden fanns en Coop-butik, en restaurang och flera lägenheter, som stod tomma. Byggnadsarbete pågick i lokalerna.

Ingen person skadades, men fastigheten blev totalförstörd.

Annons

Arbetet med att stoppa branden pågick hela natten. Räddningstjänsten hade som mest mer än tio bilar på platsen. Man kämpade för att hindra branden att sprida sig till butiken, men det lyckades inte.

– När vi höll på att släcka så valde jag att stå på andra sidan huset, för jag kände bara att jag inte vill se det, säger Malin Lundskog.

På restaurangens uteservering fanns ännu på onsdagen pizzor och öl som kunder lämnat kvar när branden bröt ut, rapporterar P4 Göteborg.

På morgonen var branden i stort sett släckt. Ett par enheter från räddningstjänsten fanns kvar för eftersläckning.

Men för Källö-Knipplas cirka 300 invånare kommer livet att påverkas länge av branden. Bland annat har hemtjänsten använt Coop-butiken för sina inköp. Det finns ingen fast förbindelse till ön.

– Det är förfärligt. Vi är många som går runt och gråter tillsammans, säger Malin Lundskog.

Eftersom orsaken till branden är oklar, har polisen inlett en förundersökning om mordbrand. När brandresterna svalnat och räddningstjänsten avslutat sitt arbete kommer det att göras en teknisk undersökning på platsen, uppger polisen för TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons