Annons
Nyheter

Stoltenberg möter Biden i Vita huset

USA • Publicerad 12 juni 2023
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer under måndagen att möta USA:s president Joe Biden. Arkivbild.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer under måndagen att möta USA:s president Joe Biden. Arkivbild.Foto: Hanna Johre/NTB/TT

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer senare i dag att träffa USA:s president Joe Biden i Vita huset. Under mötet kommer bland annat Rysslands invasion av Ukraina att diskuteras.

Mötet väntas även ha betydelse för den svenska Natoprocessen, då både USA och Nato trycker på för att Turkiet ska godkänna Sveriges medlemskap före Natotoppmötet i Vilnius den 11 till 12 juli.

Samtidigt pågår processen med att hitta en efterträdare åt Stoltenberg, som har varit Natos generalsekreterare sedan 2014. Tidigare i år meddelade Stoltenberg att han kommer att lämna sin post när mandatperioden löper ut i september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons