Nyheter

Stöldmisstänkta greps efter kort polisjakt

Borås Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Arkivbild.

Två män är anhållna på natten till torsdagen misstänkta för stöld hos ett företag på Ramnaslätt i Borås.

– En larmoperatör som satt med ett kameralarm hörde av sig. Hon ser en person som har tagit sig in på ett inhägnat område hos ett företag på Ramnaslätt och håller på att bryta sig in i bilar som står parkerade, säger Johan Ahrné, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Det hände vid 22-tiden på onsdagskvällen och när polis kom till platsen ska mannen ha hoppat in i en bil och åkt därifrån.

– Det blir en biljakt, inte speciellt lång, säger Ahrné.

I bilen, där även en man till färdades, hittade polis stöldgods när det tagit stopp. Och det ska även ha varit kvar stöldgods på brottsplatsen, enligt polisen. Det handlar om röjsågar och trädgårdsverktyg.

Männen, som är i 30- respektive 40-årsåldern, greps och anhölls senare. Föraren misstänks dessutom för grovt rattfylleri.

– Han hade druckit en del, konstaterar Johan Ahrné.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.