Annons
Nyheter

Stjärnorna flyr Kaliforniens bränder

Artisterna Lady Gaga och Cher, Oscarsvinnaren Guillermo Del Toro, skådespelarna Alyssa Milano och Rainn Wilson och realityfamiljen Kardashian – alla flyr de nu bränderna som rasar i Kalifornien.
Nöje • Publicerad 10 november 2018

Amerikanska myndigheter har uppmanat invånarna i kändistäta Calabasas och Malibu att lämna sina hem och flera av de boende har dokumenterat evakueringen.

"Skickar mina böner till alla där ute i dag", skriver Lady Gaga på Instagram där hon även lagt upp flera filmer och bilder på den rökfyllda himlen.

Annons

Rapparen Lil Pump har gjort samma sak och skriver: "Gud jag svär, min bakgård står bokstavligen i lågor. Om du är i Calabasas, dra från ditt hus genast!", säger han i en Instagramvideo.

En av de som ännu inte evakuerats är filmstjärnan Will Smith. I en video filmar han den täta röken över Malibu och konstaterar att hans familj är orolig. "Vi är förberedda på att evakuera så fort vi får en signal. Om du befinner dig i evakueringszonen, stick GENAST", säger han.

Lågorna har även totalförstört Den uppbyggda westernstad som är en av inspelningsplatserna för tv-serien "Westworld"

Sedan några dagar rasar flera bränder i delstaten. I norra Kalifornien har den brand som kallas Camp Fire krävt minst nio liv. Branden kallas redan den mest destruktiva i delstatens historia. Tusentals hus har förstörts och mer än 30 personer saknas fortfarande.

Sara Haldert/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons