Annons
Nyheter

Stieg Larssons sambo får miljonbud

Stieg Larssons pappa och bror vill sluta fred med Eva Gabrielsson, sambo till den avlidne succéförfattaren.
Nyheter • Publicerad 2 november 2009

Via en intervju i Svenska Dagbladet erbjuder de henne 20 miljoner kronor.

Stieg Larsson dog 2004, och det stod snart klart att sambon inte skulle få någon del i inkomsterna från böckerna, eftersom de inte var gifta. En infekterad strid tog fart, med sambon på den ena sidan och den övriga familjen på den andra, om vem som egentligen är den rättmätiga arvtagaren till hans verk.

Annons

Nu säger fadern Erland och brodern Joakim Larsson att de är trötta på att vara historiens "bad guys", och erbjuder sambon 20 miljoner kronor.

– Hon var en del i Stiegs liv. Hon ska leva tryggt och bra av det här, säger Joakim Larsson om sitt och faderns erbjudande.

Millenniumtrilogin har sålts i över 20 miljoner exemplar bara i Europa, varav tre och en halv miljon i Sverige. I fjol var Stieg Larsson den näst mest säljande författaren i världen, uppger SvD.

Dessutom har en jättepublik sett de svenska filmversionerna av böckerna.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons