Annons
Nyheter

Stieg Larssons arvingar anmäler SVT

Stieg Larssons arvingar anmäler SVT:s "Uppdrag granskning" till Granskningsnämnden för radio och tv.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2010

Författarens far och bror anser att programmet skildrat tvisten mellan dem och den avlidne författarens sambo felaktigt.

– Vi har vid det här laget vant oss vid att medierna ibland väljer att ge en ensidig och felaktig bild av situationen som uppkommit efter min bror Stiegs död. Dock har "Uppdrag granskning" gått längre än de flesta andra i fråga om partiskhet där den ena sidans version helt har fått dominera programmet, säger brodern Joakim Larsson i ett pressmeddelande.

Annons

Larssons arvingar menar att skildringen av bodelningen efter Stieg Larsson stred mot kraven på saklighet och opartiskhet och att "Uppdrag granskning" felaktigt hävdat att de skulle ha använt hot och utpressning i samband med diskussioner om ett fjärde bokmanus.

Programmet sändes första gången i maj 2008. Då anmäldes det av tre privatpersoner till Granskningsnämnden, som dock friade programmet.

Arvingarnas anmälan gäller en reprissändning av programmet i somras.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons