Annons
Nyheter

Stark tillväxt men förlust för Husqvarna

Ekonomi • Publicerad 3 februari 2022
Robotgräsklippare från Husqvarna i arbete. Arkivbild.
Robotgräsklippare från Husqvarna i arbete. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Husqvarna, som bland annat tillverkar gräsklippare och motorsågar, redovisar en förlust före skatt på 163 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Det kan jämföras med förlusten på 1 018 miljoner kronor motsvarande period 2020.

Analytiker hade i genomsnitt förutspått en förlust före skatt på 304 miljoner kronor, enligt Bloombergs sammanställning.

Annons

Ett rekordår, enligt vd Henric Andersson:

"Sammantaget stärkte vi våra marknadspositioner, särskilt inom segment med hög tillväxt såsom robotgräsklippare och batteridrivna produkter, under ett år präglat av pandemieffekter med ökade kostnader samt störningar i globala leveranskedjor", skriver han i rapporten.

Omsättningen steg 23 procent till 8 234 miljoner kronor.

Styrelsen föreslår en utdelning till aktieägarna på 3:00 kronor per aktie, vilket kan jämföras med utdelningen i fjol på 2:40 kronor per aktie.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons