Nyheter

Spotify tar in mer pengar

Svenska musikföretaget Spotify är på väg att expandera till USA. Nu kan Spotify vara på väg att ta in nytt kapital, och hela bolaget värderas till 1,8 miljarder kronor.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2009

Spotify är på väg att ta in nya pengar – totalt omkring 50 miljoner dollar, motsvarande omkring 360 miljoner kronor, enligt uppgifter till Financial Times.

Bland investerarna finns Londonbaserade riskkapitalbolaget Wellington Partners och Hongkong-baserade Li Ka Shing Foundation. Det antyder att Spotify nu värderas till omkring 250 miljoner dollar, omkring 1,8 miljarder kronor, skriver FT.

Spotify ska även förhandla med ytterligare investerare, som enligt analytiker troligen kommer från musikindustrin. Spotify är en laglig musiktjänst som lanserades hösten 2008. Redan nu har tjänsten 4 miljoner användare i Europa. När användaren lyssnar på musiken i programmet sparas musiken inte på datorn utan spelas bara upp via internet, så kallad streaming (strömning).

Spotify finns i en reklamfinansierad gratisversion som kräver en inbjudan och i en betalversion utan reklam. Att Spotify snart kan lanseras som betaltjänst till Apples mobiltelefon Iphone är en faktor som väcker hopp om bättre lönsamhet, i och med att Spotify då troligen kan få fler betalande kunder

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.