Annons
Nyheter

Sparkas från polisen efter dom om ofredande

Brott • Publicerad 12 februari 2023
En administratör vid polisen skrev nedsättande om sin ex-sambo på sajten Flashback. Nu har hon dömts för ofredande och avskedas av Polismyndigheten.
En administratör vid polisen skrev nedsättande om sin ex-sambo på sajten Flashback. Nu har hon dömts för ofredande och avskedas av Polismyndigheten.Foto: Johan Nilsson/TT

En administratör vid polisen skrev nedsättande om sin ex-sambo, som jobbar som polis, på sajten Flashback. Nu har hon dömts för ofredande till dagsböter och skyddstillsyn.

Dessutom innebär domen att hon avskedas, enligt beslut av Polismyndighetens personalansvarsnämnd, skriver tidningen Publikt.

Annons

Enligt hovrätten har kvinnan skrivit nedsättande om en man och en av hans anhöriga på Flashback. Där ska hon också ha lagt ut mannens personuppgifter.

Kvinnan har nekat till att det är hon som skrivit inläggen, men både tingsrätt som hovrätt finner att detta är styrkt. Enligt domstolarna har hon utsatt mannen för ett hänsynslöst agerande, med avsikt att kränka.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons