Nyheter
Mobiltäckningen i Sölvesborgs kommun har blivit rejält bättre tack vare sopåkarnas kartläggning i fjol somras av hur lätt – eller svårt – det då var att få kontakt med olika mobiloperatörer.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2014

Efter mätningarna kunde kommunen sätta press på operatörerna med resultatet att Telia/Tele2 har satt upp en ny mast i Sandviken och att Telenor nyligen har justerat sina master.

– De stora har agerat. Framför allt har täckningen blivit bättre på södra Listerlandet, säger kommundirektör Roger Zetterqvist till P4 Blekinge.

När sopbilarna i kommunen försågs med mobiltelefoner, anslutna till de olika operatörerna, visade det sig att det fanns vita fläckar på täckningskartan. På sina håll gick det över huvud taget inte att använda mobilerna.

Även nästa sommar kommer sopbilarna i Sölvesborg att utrustas med mobiltelefoner för att på nytt mäta täckningen runt om i kommunen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.