Annons
Nyheter

Fortsatt ras för krisande fastighetsbolag

På en allmänt ganska sur tisdagsbörs fortsatte kursfallet för fastighetsbolaget SBB. Aktien rasade över 24 procent, samtidigt som breda OMXS-index backade 1,1 procent.
Börs • Publicerad 9 maj 2023
Stockholmsbörsen tappade drygt en procent. Arkivbild.
Stockholmsbörsen tappade drygt en procent. Arkivbild.Foto: Pi Frisk/SvD-TT

Nedgången i SSB kom efter beskedet kvällen innan att bolaget stoppar en planerad aktieutdelning och dessutom drar tillbaka en aviserad företrädesemission av D-aktier. Aktien i SBB hade då, på måndagen, fallit nästan 20 procent.

Flera andra fastighetsaktier drogs med i fallet. Wallenstam tappade 5,3 procent och Castellum gick ned 4,2 procent.

Annons

En klar majoritet av aktierna i OMXS30-listan med de mest omsatta bolagen förlorade i värde. Dåligt gick bland andra storbankerna med Swedbank som största sänke. Aktien backade 2,6 procent.

Bland de få vinnarna fanns bilsäkerhetsföretaget Autoliv och verkstadsjätten ABB, som steg 1,3 respektive 1,2 procent.

På de ledande Europabörserna var det mest nedåt. Londonbörsens FTSE100-index tappade 0,2 procent och Parisbörsens CAC40-backade 0,6 procent. Frankfurtbörsens DAX-index stängde oförändrat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons