Annons
Nyheter

Sommarvärmen försvinner till valborg

Strålande sol och temperaturer upp över 20 grader har i helgen gjort Sverige somrigare än Medelhavet. Men till valborg kommer snön igen.
Nyheter • Publicerad 27 april 2014

I går hade Båstad nästan 22 grader och upp genom i princip hela landet låg temperaturen högt över det normala. Söndagen fortsätter på samma sätt med ostörd sol och möjligen ännu lite varmare. På västkusten kan man ställa in sig på årets varmaste dag.

Även måndag och tisdag ser ut att bli fina, åtminstone i södra halvan av landet.

Annons

– Men det här väldigt stabila vädret som vi har haft hela veckan försvagas nu och kall luft börjar strömma nedåt, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Det gör att valborg och 1 maj ser ut att bli molniga med regn, snö och i södra Sverige temperaturer kring 10 snarare än 20 grader.

– Det kan komma snö ner mot Hälsingland och Dalarna redan under valborgsmässoafton.

Längst ner i söder verkar det däremot kunna bli hyfsad vårvärme vid brasan.

Med ökad molnighet minskar också den senaste tidens markanta skillnader mellan dag- och nattemperaturer, som på vissa håll varit så stora som 25 grader. Och i alla landsdelar har termometern visat minusgrader under morgontimmarna.

– Nu ser det ut att hålla sig på plussidan, säger Marcus Sjöstedt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons