Annons
Nyheter

Soligt och varmt på påskdagen

Påskafton bjöd på temperaturer kring 17–18 grader i stora delar av landet. Högtrycksryggen fortsätter att ge klart väder under påskdagen.
Nyheter • Publicerad 20 april 2014
Foto: ADAM IHSE / TT

Påskdagen bjuder på växlande molnighet i Norrland, med temperaturer kring tolv grader och en ökad molnighet västerifrån. Mot kvällen kan det däremot bli lite regnstänk över Jämtlandsfjällen.

I Svealand och Götaland räknar SMHI med goda solchanser.

Annons

– Det är en högtrycksrygg som ger det här klara vädret, säger Miguel Portal på SMHI.

På Västkusten kan kvicksilvret leta sig uppemot 19 grader, i övrigt åtminstone kring 16–17.

På annandagen ser det sämre ut. I Norrland drar sig under natten mot måndagen regnområdet sig vidare från Jämtland mot nordost och övergår så småningom i snö.

– På dagen klarnar det upp. Det blir mest uppehållsväder och temperaturer uppemot tio–tolv grader över Norrland, säger Miguel Portal.

Svealand får i stort sett uppehållsväder och växlande molnighet, medan ett regnområde drar in över Skåne och Blekinge och under kvällen letar sig upp mot Halland och Småland.

Påskaftonen bjöd på fint väder i stora delar av landet. 18,7 grader var den högsta uppmätta temperaturen, i Åsbräcka i Lilla Edet. I Floda i Lerums kommun var det 17,2 grader och i Delsbo i Hudiksvalls kommun 17,0 grader.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons