Annons
Nyheter

Soldater kontaktade på Facebook

Svenska soldater i utlandsstyrkan i Afghanistan har blivit kontaktade via nätverket Facebook av någon eller några som tycks ha varit ute efter hemlig information, skriver Dagens Nyheter på nätet.
Nyheter • Publicerad 18 april 2009

Mårten Wallén, chef för informationssäkerhetssektionen på den militära underrättelsetjänsten Must, bekräftar uppgifterna. Enligt Wallén har kontakterna kommit stegvis.

– Vid den första kontakten på Facebook har inget alls sagts om utlandstjänsten. Sedan har det gått över till frågor med direkt koppling till tjänsten och uppdraget, säger han till DN.

Annons

Vem som legat bakom, eller om det kan handla om en organisation, vet inte Försvarsmakten. Enligt Wallén har ingen soldat bjudit på hemliga uppgifter.

– Vi har sagt att det är naturligt med kommunikation på nätet, men att de bör tänka efter innan de lägger ut bilder och information, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons