Annons
Nyheter

Sökandet efter försvunnen kvinna fortsätter

Olyckor • Publicerad 27 juni 2020
Polisen har tagit hjälp av både hemvärnet och frivilligorganisationer. Arkivbild.
Polisen har tagit hjälp av både hemvärnet och frivilligorganisationer. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen söker fortfarande efter den kvinna i 70-årsåldern som på måndagskvällen rapporterades försvunnen. Kvinnan hade då varit i sin sommarstuga i Julita norr om Katrineholm.

Sökandet har framför allt skett i området kring sommarstugan, och polisen har bland annat tagit hjälp av Missing people, en orienteringsförening och hemvärnet. Man har också använt sig av drönare, helikopter och hundar, men utan att hitta kvinnan.

Annons

Polisen gör fortfarande bedömningen att kvinnan kan vara vid liv, efter att ha konsulterat läkare.

– Vi kommer att fortsätta söka ett tag till. Vi har fortfarande förhoppningen om att hitta henne vid liv, och är fortfarande beroende av iakttagelser från allmänheten, säger Kristian Mazloff, vakthavande polisbefäl.

Det är inte uteslutet att kvinnan kan ha tagit sig till en annan ort. Men polisens ledande teori är fortfarande att hon finns i området kring Julita.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons