Annons
Nyheter

Sökande efter plan kan pågå i åratal

Sökandet efter det försvunna malaysiska flygplanet MH370 kan fortsätta i åratal, bedömer en amerikansk försvarskälla.
Nyheter • Publicerad 25 april 2014
Foto: 
Foto: Richard Wainwright

Miniubåten Bluefin-21 har skannat av sökytan i Indiska Oceanen, utan intressanta resultat.

Enligt australiska myndigheterna kan sökandet med Bluefin-21 fortsätta i anslutande områden. De rådgör med internationella partner om vilket som är bästa sättet att fortsätta sökandet.

Annons

Två veckors sökande med en undervattensdrönare från den amerikanska flottan har inte heller gett någonting.

En amerikansk försvarskälla som uttalar sig anonymt för nyhetsbyrån Reuters säger att en betydligt svårare fas väntar nu när området måste utvidgas.

Malaysias premiärminister lovar att preliminär rapport som överlämnats till FN:s organ civilflygtrafik ska bli offentlig.

Det sker efter mycket bittra reaktioner från anhöriga till passagerare på det försvunna planet. Dussintals kinesiska anhöriga protesterade under natten till fredagen utanför Malaysias ambassad i Peking. Den uppbragta känslostämningen var resultatet av att en malaysisk representant hade uteblivit från en informationsträff i torsdags.

– Vi vill att någon från ambassaden ska komma ut och tala om varför de uteblev, sade Steven Wang, en av de anhöriga, till nyhetsbyrån AFP.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons