Annons
Nyheter

SMHI: "Nu blir det soligt och fint"

Glöm regn och rusk. Nu kommer solen.
Nyheter • Publicerad 22 september 2014
Foto: 

Måndagen bjöd på fortsatt stora regnmängder och kraftiga vindar vilket skapade problem i de flesta delarna av landet.

Många hushåll blev strömlösa till följd av ovädret och problemen var störst i Svealand.

Annons

– Mycket beror på regnet och framför allt de hårda stormbyarna, att träd faller ner på ledningarna, säger Lars-Åke Linander, pressekreterare på Vattenfall.

Färjetrafiken fick ställas in mellan Oskarshamn och Visby på grund av kraftig sjö och vindbyar på upp till 25 meter i sekunden. SMHI gick under måndagen ut med en klass 1-varning för Gotland och Öland som skulle gälla under hela kvällen och natten mot tisdagen.

– Nu är ovädret på väg bort från fastlandet och drabbar i stället Öland och Gotland, säger Sandra Andersson, meteorolog vid SMHI.

Men redan under tisdagen förväntas regn och blåst bytas mot solsken i princip i hela landet.

– Det kommer att fortsätta vara byigt längst östra delarna av landet och lite skurar väntas i östra Svealand men i övrigt blir det soligt och fint, säger hon.

I Götaland blir det cirka 10 grader, i Svealand 7–10 och i Norrland 2–7 grader.

– I norra Lappland väntas minusgrader och i nordligaste delarna av Norrbottens län väntas mer snö på onsdag, säger Sandra Andersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons