GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slutåkt på elsparkcyklar i Miami

USA • Publicerad 23 november 2021
Miami är inte enda staden som haft debatt kring elsparkcyklarnas vara eller icke vara. Även på västkusten, här Long Beach i Kalifornien, förekommer fordonen. Arkivbild.
Miami är inte enda staden som haft debatt kring elsparkcyklarnas vara eller icke vara. Även på västkusten, här Long Beach i Kalifornien, förekommer fordonen. Arkivbild.
Foto: Ashley Landis/AP/TT

Det är slutåkt med elsparkcyklar i Miami, USA. Staden, där man på likt många platser i världen över haft möjligheten att hyra fordonen via appar, har bestämt sig för att porta dem.

Beslutet togs i förra veckan och alla hyrfordon skulle vara borta senast i fredags.

Fordonen har skapat debatt, inte bara i Miami, kring frågor som säkerhet, trafikvett och nedskräpning.

– Vi stänger ner det. Så är det med det, säger en av stadens förvaltningschefer till tidningen Miami Herald.

Företaget Lyft säger till tidningen att det är "mycket besviket" över beslutet. Det kallar det för "kortsiktigt" och något som gör att dussintals invånare nu får svårt att utföra sina jobb. Lyft hoppas även att Miamis borgmästare, Francis X Suarez, ska riva upp beslutet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.