Annons
Nyheter

Skyhöga priser för boende under Eurovision

Att bo i Malmö i maj nästa år kan bli en dyr historia för den som säkrat biljetter till Eurovision.
Ekonomi • Publicerad 16 augusti 2023
Loreen från Sverige vann årets final med låten ”Tattoo” i Eurovision Song Contest i Liverpool. Arkivbild.
Loreen från Sverige vann årets final med låten ”Tattoo” i Eurovision Song Contest i Liverpool. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

I snitt har priserna för att hyra lägenhet eller hus rusat upp till nästan 9 000 kronor per natt – en siffra som är fem gånger så hög jämfört med föregående månad, rapporterar P4 Malmöhus

Men Ulrika Blomqvist, vd för organisationen Bostadsrätterna varnar för att hyra ut sin bostad.

Annons

– Har man inte tillståndet och det går riktigt illa så kan man ju faktiskt bli av med sin bostad, säger Ulrika Blomqvist till P4.

Även för en kortare uthyrning av en bostadsrätt krävs tillstånd från bostadsrättsföreningen och man måste ha en giltig anledning. Den här typen av uthyrningar ogillas dessutom ofta av föreningarna, menar Ulrika Blomqvist.

– Det är framförallt att det blir en osäkerhet för de andra boende när det springer okända personer i trapphuset som man inte vet vilka det är. Men det finns föreningar som godkänner det, säger hon till P4.

Eurovision Song Contest 2024 kommer bli den 68:e upplagan av musiktävlingen efter det att Loreen vann tävlingen 2023 med låten "Tattoo". Den kommer att hållas i Malmö mellan den 7 och 11 maj.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons