Annons
Nyheter

Skövde flygplats kan läggas ner

Flyg • Publicerad 18 augusti 2021

Skövde flygplats kan komma att avvecklas och läggas ner den sista juni 2022 efter ett enigt förslag från kommunstyrelsens arbetsutskott, skriver lokala medier.

– Det här är något som har kommit i en intensiv process där vi kan konstatera att vår enda möjlighet att erbjuda mark för större etableringar är att avveckla flygplatsen, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande, till Skövde Nyheter.

Annons

Totalt rör det sig om 244 hektar mark som skulle frigöras för industriverksamhet. Nedläggningen skulle innebära att det kommunala bolaget Skövde Airports verksamhet upphör.

Beslut gällande nedläggningen tas ska tas Skövde kommunfullmäktige den 26 september.

Flygplatsen ägs till 97 procent av Skövde kommun och har funnits sedan 1989. "Flygverksamheten består främst av militärt, affärs-, frakt-, taxi- och ambulansflyg", enligt flygplatsens sajt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons