Nyheter

Skottlossningar och bråk i Malmö

Tre personer skottskadades i två olika incidenter i centrala Malmö på onsdagen.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2010
Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX

Enligt polisen kan händelserna hänga ihop. Vid 16.30 på eftermiddagen försökte två män råna ett växlingskontor i närheten av Möllevångstorget. Men i tumultet som uppstod avväpnades de båda och sköts, troligen med ett vapen de själva haft med sig. Mannen som misstänks ha skjutit hämtades till förhör av polisen.

– Vi vet inte om han är kund, anställd eller förbipasserande. Vi får se vad han säger i förhören, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.

En av de två rånarna fick livshotande skador medan den andra fick mindre allvarliga skador. De är båda sedan tidigare kända av polisen. De fördes till närbelägna Skånes universitetssjukhus.

Larm om ännu en skottlossning i centrala Malmö kom vid 19.20. En person skottskadades i korsningen Södra Skolgatan/Kristianstadsgatan och fördes till sjukhus i Lund. Det fanns till att börja med inga uppgifter om hur svårt skadad personen var.

De två skottlossningarna kan enligt polisen ha koppling till varandra.

– Troligtvis hör de ihop, säger Mikael Persson.

Senare under kvällen uppstod bråk mellan olika grupper som samlats vid akutmottagningen vid sjukhuset i Malmö. Enligt obekräftade uppgifter ska även bråket vara relaterat till skottlossningarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.