Annons
Nyheter

Sköts i foten efter vild biljakt

Polisen i Västra Götaland tvingades ta till verkanseld två gånger i helgen.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2014
Foto: ADAM IHSE / TT

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

I båda fallen skottskadades den misstänkta.

Annons

– Det är ju ganska extremt att vi skjuter två dagar i rad, säger Johan Ljung, biträdande länsvakthavande polisbefäl.

En man i 40-årsåldern sköts i foten av polis i samband med en biljakt som slutade i Gråbo i Lerums kommun på söndagskvällen. Mannen misstänks för försök till dråp.

Polisens jakt på mannen började då han körde en bil i hög fart på en 70-väg utan strålkastare. Det misstänkta dråpförsöket inträffade efter det att mannen först vägrat stanna och därefter kört vidare på bara fälgarna sedan polisen placerat ut spikmattor.

– En polisman går ur sin bil och går mot bilen, som då kör rakt emot honom. Polismannen öppnar då eld mot bilen och skottet går igenom den och träffar mannen i foten, säger presstalesman Björ Blixter.

Det var andra gången på mindre än ett dygn som polisen i Västra Götaland sköt verkanseld. En man skadades allvarligt när han träffades av minst ett skott från en polispatrull på en ort nära Färgelanda i Dalsland i lördags.

Är det en ökning sett till en längre period?

– Nej, inte som jag upplevt det i alla fall. Det är ju ganska extremt att vi skjuter två dagar i rad, säger Johan Ljung.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons