Annons
Nyheter

Skönhetsklinik får inte operera efter dödsfall

Sjukvård • Publicerad 5 maj 2023
Ivo förbjuder en skönhetsklinik att utföra ingrepp under narkos efter att en kvinna i mars avlidit efter en operation. Arkivbild.
Ivo förbjuder en skönhetsklinik att utföra ingrepp under narkos efter att en kvinna i mars avlidit efter en operation. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter ett ingrepp på en skönhetsklinik i Malmö i mars avled en kvinna. Nu förbjuder Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kliniken att utföra estetiska kirurgiska ingrepp under narkos, rapporterar P4 Malmöhus.

Kvinnan fick för höga doser av läkemedel för det ingrepp som skulle göras och personalen som utförde narkosen saknade specialkompetens, skriver Ivo i sitt beslut, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Journalen var även ofullständig och svårtolkad och personalen behärskade inte heller grunderna i avancerad hjärt- och lungräddning.

Beslutet om stopp för att utföra "estetiska kirurgiska ingrepp på patienter under generell och regional anestesi” gäller under tiden som Ivo slutför sin granskning av kliniken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons