Annons
Nyheter

Skolverkets digitala strategi får bakläxa

Utbildning • Publicerad 14 maj 2023
Skolminister Lotta Edholm (L) är inte nöjd med Skolverkets nya strategi för skolan. Arkivbild.
Skolminister Lotta Edholm (L) är inte nöjd med Skolverkets nya strategi för skolan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skolverkets nya strategi för digitalisering i skolan och förskolan går inte hem hos skolminister Lotta Edholm (L). Sedan barnläkare och hjärnforskare varnat för att införa digitala verktyg för tidigt avvisar regeringen strategin, rapporterar Dagens Nyheter.

Lotta Edholm instämmer i den vetenskapliga kritiken. Hon anser att Skolverkets strategi i stora delar bygger på feltänk.

Annons

– Man tror att digitaliseringen drivs av att så små barn som möjligt får tillgång till digitala verktyg. Men jag tror inte ett ögonblick på det. Om barn inte lär sig läsa eller räkna ordentligt så kommer vi inte heller att bli världsbäst på digitalisering, säger hon till tidningen.

Ett 60-tal remissvar har kommit in. Efter en genomgång av dem ska regeringen återkomma med hur en ny digital strategi ska utformas för förskola och skola, lovar ministern.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons