Annons
Nyheter

Hel skolklass rånad av gärningsmän: "Chockade"

En hel skolklass rånades på sina datorer av maskerade gärningsmän på Rudebeckianska gymnasiet i Västerås under måndagen. Rånarna försökte senare tvinga till sig en bil.
Brott • Publicerad 7 februari 2022
En polisbil i närheten av Rudbeckianska gymnasiet i Västerås, där en hel skolklass rånades på sina datorer i ett klassrum på måndagseftermiddagen.
En polisbil i närheten av Rudbeckianska gymnasiet i Västerås, där en hel skolklass rånades på sina datorer i ett klassrum på måndagseftermiddagen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dramat inträffade vid 13.30-tiden på måndagen.

– Det kom in två maskerade personer i ett klassrum och rånade eleverna under hot, säger Henrik Pettersson, rektor på Rudbeckianska.

Annons

Ett 30-tal elever befann sig i klassrummet när rånarna kom in.

– Vi har fått uppgift om att de ska ha varit beväpnade med någon form av kniv eller liknande.

Flera polispatruller skickades till skolan.

– Det jag kan säga är att vi fick larm om ett rån på en skola i centrala Västerås där flera personer ska ha tvingat till sig elektronik, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén.

Efter att rånarna flytt från skolan försökte de även tvinga till sig en bil från en person. Två andra personer ingrep. En av dem blev misshandlad då han sprang efter en av rånarna. Den misshandlade mannen har kontrollerats av ambulanspersonal.

Det finns inga uppgifter om att någon har gripits.

Skolan har kopplat in sin krisgrupp och skickat ut information till elevernas vårdnadshavare.

– För vår del handlar det nu om att om att ta hand om eleverna och samtala med dem. Som tur är skadades ingen av dem fysiskt, men de är förstås ledsna, uppjagade och chockade av det som har hänt, säger Henrik Pettersson.

Man kommer även att hålla ett möte med skolpersonalen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons