Annons
Nyheter

Skolanställd häktad för övergrepp mot barn

En person som är anställd vid en skola i Västmanland har häktats misstänkt för våldtäkt och sexuella ofredanden mot två flickor, meddelar kommunen där skolan ligger.
Brott • Publicerad 5 maj 2018 • Uppdaterad 6 maj 2018
En skolanställd i Västmanland är häktad misstänkt för våldtäkt och sexuella övergrepp. Barnen på bilden har inget samband med händelsen.
En skolanställd i Västmanland är häktad misstänkt för våldtäkt och sexuella övergrepp. Barnen på bilden har inget samband med händelsen.Foto: Hossein Salmanzadeh / TT

Skolans krisgrupp är inkopplad och föräldrar till barn som går på skolan kallas till ett informationsmöte.

"Vi ser mycket allvarligt på händelsen och samarbetar med polisen i ärendet. Fokus ligger nu på att ge stöd till barn, föräldrar och medarbetare", skriver skolans rektor i ett pressmeddelande.

De två flickorna som misstänks ha blivit utsatta för brott är 14 år gamla. Den misstänkta personen stängdes av från sin tjänst när skolan fick kännedom om misstankarna.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons