Annons
Nyheter

Stor skogsbrand utanför Örnsköldsvik omringad

Brand • Publicerad 26 juli 2021
Två helikoptrar har hjälpt till med släckningen utanför Örnsköldsvik. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild.
Två helikoptrar har hjälpt till med släckningen utanför Örnsköldsvik. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild.Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Räddningstjänsten har sedan eftermiddagen bekämpat en större skogsbrand i närheten av sjön Frättjärnen i Björna, Örnsköldsviks kommun. Branden som senare uppmättes till cirka 3,5 hektar var under kvällen omringad, enligt räddningscentralen i Västernorrland.

– Vi har varit lite rädda för att den ska sprida sig till ungskog men det hotet är nu undanröjt, säger inre befäl Fredrik Lindqvist.

Annons

Två helikoptrar har varit på plats varav en fortsatte släckningsarbetet under kvällen. Räddningstjänstens markpersonal räknar med att arbeta på platsen hela natten.

– Det känns som vi har ganska bra kontroll. Om inget händer med vindkantringar eller annat oförutsett kommer det här gå bra. Nu under kvällen blir det också lite svalare och fuktigare luft så vi har vädrets makter med oss, säger Fredrik Lindqvist vid 19.30-tiden.

Ett kraftigt åskoväder under söndagen kan ha startat branden, men det är inte fastlagt. Brandområdet består av skog och det är långt till byggnader.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons