Annons
Nyheter

Skärpta misstankar: Dödsförare anklagas för mord

Bilisten som körde på människor i norska Steinkjer den gångna helgen anklagas nu för mord. Misstankarna löd tidigare dråp.
Norge • Publicerad 13 april 2023
Skåpbilen som användes vid dödskörningen. Arkivbild.
Skåpbilen som användes vid dödskörningen. Arkivbild.Foto: Lars Lilleby Macedo/NTB/TT

"Vittnesuppgifter och videoövervakning har stärkt misstanken om att det är en medveten handling. Med den bakgrunden har vi skärpt åtalet till att gälla mord och mordförsök", meddelar Trøndelags polisdistrikt.

Polisen vill dock fortfarande ha in mer material, och manar alla som har exempelvis videoupptagningar från centrala Steinkjer mellan klockslagen 00.30 och 02.30 natten till i söndags att höra av sig.

Annons

En 21-åring omkom och två andra blev nästan nedmejade vid den misstänktes framfart i den lilla norska staden, som ligger ett tiotal mil nordväst om svenska Åre.

Gärningsmannen rapporteras vara tidigare dömd för bland annat rattfylleri och vapenbrott, och ska även ha uttryckt terrorliknande hot.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons