Nyheter

Sjukhuspersonal får presentkort på ost

Coronaviruset • Publicerad 13 juni 2020
Den tillfälligt inkallade operationspersonalen på ett sjukhus i Norrköping får presentkort på ost i stället för risktillägg. Arkivbild.
Den tillfälligt inkallade operationspersonalen på ett sjukhus i Norrköping får presentkort på ost i stället för risktillägg. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Ett presentkort värt 500 kronor på ost och en t-tröja. Det är vad den tillfälligt inkallade operationspersonalen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping får i stället för risktillägg för att de arbetar med covid-19-patienter, rapporterar SVT Nyheter Öst.

– Det känns nästan som att någon skämtar med oss, säger undersköterskan Therése Mechlenburg i en videodagbok från sjukhuset.

Enligt henne finns det en stor besvikelse bland personalen som arbetar med covid-19 på sjukhuset.

Zilla Jonsson, HR-direktör i Region Östergötland, förklarar att man i stället för risktillägg försöker minimera riskerna för personalen.

– Vi har fokuserat på patientsäkerhet, arbetsmiljö och återhämtning och vill försöka minimera och undanröja riskerna i stället för att betala för en ökad risk, säger hon till SVT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.