Nyheter

Sjuhäradskvinna dömd för koppleri

En kvinna från Sjuhärad som drev massagesalonger döms till fyra månaders fängelse för koppleri.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2014

BT har tidigare berättat om kvinnan som drev två salonger, en i Sjuhärad och en i Jönköping. Polisen misstänkte att anställda hos henne sålde sex.

På firmans hemsida presenterades ägaren och annan personal med bilder, och där visades olika former av massage. Men det fanns inget som tydde på att man erbjöd sex, även om kvinnorna var lättklädda.

I slutet av mars gjordes tillslag. Efter det anhölls kvinnan och i september åtalades hon för att ha "främjat eller på ett otillbörligt sätt ekonomiskt utnyttjat att personal på salongerna haft tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning".

Hon förnekade brott men fälldes alltså i dag. Tingsrätten ansåg dock att det bara gick att fastslå att anställda hade utfört sexuella tjänster i salongen i Jönköping. Påföljden blev fyra månaders fängelse.

Två män som stod åtalade för köp av sexuell tjänst friades helt. Rätten ansåg att bevisningen inte var tillräcklig för fällande dom.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.