Annons
Nyheter

Sju kroppar hittade på sexförbrytares egendom

Samtliga sju personer som hittades döda i Oklahoma i USA har med största sannolikhet identifierats. Fem av dem var i tonåren.
USA • Publicerad 2 maj 2023
Sju kroppar har hittats vid en egendom i östra Oklahoma, USA. Arkivbild.
Sju kroppar har hittats vid en egendom i östra Oklahoma, USA. Arkivbild.Foto: Rodrique Ngowi/AP/TT

De sju kropparna hittades nära samhället Henryetta i östra Oklahoma i måndags, när polis letade efter de två tonårsflickorna som anmälts saknade. Egendomen där kvarlevorna upptäcktes tillhör enligt myndigheterna en tidigare dömd sexualförbrytare, som flickorna setts tillsammans med under helgen. Även mannen ifråga tros vara död.

De övriga fyra döda personerna är en kvinna och hennes tre tonåriga barn, säger kvinnans moder, till AP.

Annons

Tonåringarna var mellan 13 och 17 år gamla, medan kvinnan var 35.

Enligt den lokale polischefen Eddy Rice måste kropparna genomgå en rättsmedicinsk obduktion innan identiteten kan fastställas. Men han bekräftade under måndagen att polisen inte längre har några pågående sökinsatser i ärendet.

– Vi tror oss ha hittat allt vi letade efter. Våra tankar går till familjer och vänner, klasskamrater och alla andra, sade han till AP.

Sexförbrytaren som ägde fastigheten dömdes 2003 för våldtäkt och släpptes i oktober 2020. Han skulle ha framträtt inför rätten under måndagen, i samband med en rättegång gällande bland annat innehav av barnpornografi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons