Nyheter

SJ kompenserar resenärerna

SJ ber nu resenärerna om ursäkt för den senaste tidens tågkaos genom att erbjuda kompensation för inställda tåg och förseningar.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2010

Bland annat erbjuds återköp av biljetter, och månads- och årskort förlängs.

– Vi vill helt enkelt kompensera kunderna för det som har hänt. Fram till den 28:e februari drabbades många, säger Thelma Henrysson, pressinformatör på SJ.

Kompensationerna består av förlängningar och erbjudanden om återköp.

Kunder som har årskort, som varit giltiga under februari 2010, får automatiskt en månads kostnadsfri förlängning av kortet, alternativt återköp till resterande värde för dem som önskar. För återköp ska man kontakta SJ per telefon.

Kunder som har SJ:s månadskort med giltighet under februari, får en månads kostnadsfri förlängning. Förlängningen görs i SJ:s Resebutiker.

Inställda tåg kompenseras med återköp av biljetten, oavsett typ. Det går också att boka om biljetten, utan att erlägga mellanskillnad, fram till och med den 13:e mars.

Restidsgarantin som gäller ger kontant ersättning med 25 procent vid försening över en timme och 50 procent vid försening över två timmar.

Trafiken är fortfarande reducerad under mars månad efter den senaste tidens besvärliga snöväder. Många tåg måste repareras efter att skadats av snö och is och är inne på verkstad. De reduceringar som gäller i trafiken denna vecka fortsätter under nästa, bland annat berörs avgångarna Stockholm–Malmö och Stockholm–Göteborg. Under mars kommer man att öka avgångarna allt eftersom.

– Totalt räknar vi med full trafik i april. Vi har satt en tidsgräns för när vi ska vara tillbaka i normal trafik. Under tiden kan kunderna planera sin resa när de vet vilka avgångar som är inställda. De tåg som går, kan gå i tid, säger Thelma Henrysson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.