Annons
Nyheter

Sista chansen att räkna med arbetslivserfarenhet i högskoleprov

Fredag är sista anmälningsdag till högskoleprovet – och för den som vill kunna räkna med arbetslivserfarenhet i resultatet är det allra sista chansen.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2008

Tidigare har den som har arbetat i minst fem år på mer än halvtid kunnat plussa på 0,5 poäng på provresultatet, och sedan kunnat ingå i en speciell urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Den gruppen är olika stor beroende på vilken utbildning man söker.

Förändringen är en av flera som ingår i den högskolereform som beslutades om förra året och som börjar gälla till höstterminen i år.

Högskoleprovet har drabbats av en kraftigt vikande trend de senaste åren, och antalet personer som skriver provet har minskat tre år i rad. Det gör att högskoleverket vill höja avgiften från 350 till 450 kronor.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons