Annons
Nyheter

Sexköpare i Falunhärva erkänner – får böta

Brott • Publicerad 14 juni 2021
Av fler än 200 män som misstänks för sexköp i Falun har tre erkänt hittills. Arkivbild.
Av fler än 200 män som misstänks för sexköp i Falun har tre erkänt hittills. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Polisen håller på att förhöra fler än 200 misstänkta sexköpare efter ett tillslag i Falun för tre veckor sedan. Tre män har erkänt så här långt, rapporterar Dalarnas Tidningar.

En kvinna sitter sedan tillslaget den 24 maj häktad misstänkt för grovt koppleri, som ska ha ägt rum i en företagslokal mitt i Falun.

Annons

Under utredningen, som hade pågått i flera månader, hade fler än 200 män identifierats som sexköpare, bland annat då polisen spanat på lokalen.

De tre män som har erkänt vid förhören är alla från Dalarna och får strafförelägganden, med höga böter som påföljd. En av dem, en man i 55-årsåldern, har erkänt att han köpt sex sex gånger i lokalen och ska betala totalt 132 000 kronor, enligt DT. De andra två har erkänt färre sexköp och ska betala något mindre.

Åklagaren som utreder koppleriet har sagt att mycket arbete återstår och att åtal preliminärt kan väckas i andra halvan av augusti.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons