Annons
Nyheter

Sexbrottsmisstänkte 15-åringen i Göteborg erkänner stöld och rån

Den 15-årige pojke, som misstänks för flera sexöverfall på kvinnor i Göteborg, nekar till alla sexualbrott.
Nyheter • Publicerad 16 november 2009

Däremot erkänner han att han stulit och rånat tre kvinnor.

Det framkom vid häktningsförhandlingen i polisens lokaler på Aminogatan i Mölndal vid lunchtid på måndagen.

Annons

Pojken kom in i salen iklädd röd t-shirt, träningsbyxor och tofflor. Med ett förvånat ansiktsuttryck lät han blicken svepa över poliserna och journalisterna.

Kammaråklagare Per-Erik Rinsell anser att det finns risk att pojken undanröjer bevis och också att han fortsätter att begå brott. Därför vill han ha honom häktad på sannolika skäl misstänkt för två våldtäkter, två försök till våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande mellan augusti och november. Dessutom grov stöld och två fall av rån som ska ha skett i samband med sexöverfallen.

Via sin advokat, Per Rudbäck, bestred pojken häktningen, och nekade till sexualbrotten.

Både advokaten och åklagaren ville ha stängda dörrar och det blev också tingsrättens beslut.

Göteborgs tingsrätt beslutade efter drygt en timmes förhandling att häkta pojken, som snart fyller 16 år, på alla punkter som han misstänks för. Domstolen häktade honom på sannolika skäl, som är den starkare graden av misstanke.

Brotten som han misstänks för är: Våldtäkt och grov stöld den 27 augusti, våldtäkt och rån den 19 oktober, sexuellt ofredande den 26 oktober, försök till våldtäkt och rån den 27 oktober, försök till våldtäkt den 2 november och sexuellt ofredande den 3 november.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons