Annons
Nyheter

Sex lejon har dödats i Kenya

Sex vilda lejon som attackerade boskap under natten till lördagen har dödats av herdar i en nationalpark i Kenya.
Kenya • Publicerad 13 maj 2023
Totalt har tio lejon dödats i Amboseli nationalpark sedan förra veckan. Arkivbild.
Totalt har tio lejon dödats i Amboseli nationalpark sedan förra veckan. Arkivbild.Foto: Karel Prinsloo/AP/TT

Lejonen dödades dagen efter att ett 19 år gammalt lejon, som tros ha varit världens äldsta lejon i vilt tillstånd, stuckit till döds med spjut i utkanten av Amboseli nationalpark.

"Totalt har tio lejon dödats i Amboseli sedan förra veckan", meddelar Kenya Wildlife Service (KWS) i ett pressmeddelande.

Annons

Organisationen tillägger att den har börjat en dialog med olika parter om händelserna.

"Diskussionen är inriktad på att hitta lösningar för att minska risken av konflikter mellan människor och vilda djur, samt hitta tidiga varningssystem för att larma människor om närvaron av ett vilt djur", förklarar KWS.

Under de senaste åren har antalet vilda djur där människor bor ökat på grund av att städer trängt undan gamla vandrings- och jaktmarker.

Enligt Kenyas första kartläggning av djurbeståndet som genomfördes 2021 uppskattas antalet lejon i landet till ungefär 2 500.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons