Annons
Nyheter

Se monsterfettklumpen i Londonavlopp – väger 130 ton

Renhållningsarbetare har hittat en gigantisk klump med stelnat fett i östra Londons kloaksystem.
Storbritannien • Publicerad 12 september 2017

Fettmassan, som väger 130 ton, proppar igen ett avlopp från den viktorianska tiden i stadsdelen Whitechapel, enligt företaget Thames Water som hittade äckelklumpen. I en beskrivning liknas den 250 meter långa proppen vid ett monster som väger lika mycket som elva dubbeldäckbussar.

Foto: Thames Water

Ingenjörer inkopplade på fallet bedömer nu att det kan ta upp till tre veckor att få loss den stenhårda massan som byggts upp av bland annat matfett och sanitetspapper.

Annons

– Detta fettberg är nog något av det största vi någonsin sett. Det är ett monster och det kommer att krävas många maskiner och mycket mankraft för att få bort det, eftersom det har satt sig så hårt, säger Matt Rimmer, som basar för Thames Waters avfallsenhet.

Foto: Thames Water

– Det är frustrerande eftersom dessa situationer inte hade behövt uppstå då de orsakas av att fett, olja och flott sköljs ner i vasken och våtservetter spolas ner i toaletten, fortsätter han och säger att arbetet med att bryta ned klumpen i princip kan liknas vid att såga sig igenom betong.

Ett arbetslag på åtta personer arbetar nu med högtryckssprutor för att få bort ungefär 20 till 30 ton fett om dagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons