Nyheter

SD-vilde KU-anmäler ministrar

Politik • Publicerad 26 maj 2023
Partiledare Jimmie Åkesson (SD) i samspråk med Elsa Widding. Hon lämnade partiet för snart en månad sedan och är nu politisk vilde. Arkivbild.
Partiledare Jimmie Åkesson (SD) i samspråk med Elsa Widding. Hon lämnade partiet för snart en månad sedan och är nu politisk vilde. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Riksdagsledamoten Elsa Widding, som nyligen lämnade Sverigedemokraterna, anmäler ministrarna Johan Pehrson (L) och Mats Persson (L) till riksdagens konstitutionsutskott, skriver Göteborgs-Posten.

Widding anser att hon fått oförtjänt kritik.

”Nämnda statsråd har via osanna och pejorativa uttalanden allvarligt skadat riksdagens anseende och undertecknads värdighet”, skriver hon bland annat.

Hon syftar på uttalanden som gjordes efter att hon åkte på en konferens i Norge med kända vaccinmotståndare, klimatförnekare och personer som relativiserat Förintelsen.

Mats Persson sade bland annat till TV4 att Widding legitimerar den här typen av åsikter genom att åka på sådana konferenser. Han sade också att Widding visade prov på kunskapsförakt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.