Annons
Nyheter

SD: "Vi har mycket att prata om"

Sverigedemokraternas uteslutning av Patrik Ehn splittrar partiet på Västkusten.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2013
Foto: BERTIL ENEVâG ERICSON / SCANPI

Formellt kan Ehn, partiets främste företrädare i Västsverige, sitta kvar som politisk vilde. Men både partistyrelsen och lokala SD-politiker anser det uteslutet.

På tisdagskvällen träffas den lokala partigruppen i Göteborg.

Annons

– Vi har mycket att prata om, uppger Lars Hansson, vice gruppledare för SD i Västra Götalandsregionen för TT.

Men partistyrelseledamoten Hanna Wigh, som var med och beslutade om Patrik Ehns uteslutning, menar att det i formell mening inte hålls något gruppmöte i Göteborg på tisdagen.

– Jag kommer inte att åka på något möte. Det här mötet har inte blivit utkallat enligt stadgarna. Mötet är kallat av Patrik Ehn och han är inte medlem i partiet längre, säger Hanna Wigh, regionfullmäktigeledamot i Västra Götaland, till TT.

Inte giltig

Hon ifrågasätter att Patrik Ehn utsett en vice gruppledare, vilket han gjorde skriftligen till regionen i fredags. Wigh menar att den utnämningen inte är giltig eftersom gruppen inte fattade beslutet.

Varken Hanna Wigh eller partikamraten Jimmie Stranne, ledamot i regionfullmäktige, anser att Ehn kan sitta kvar efter uteslutningen.

– Har man uteslutits ur partiet så är det också självklart att man avsäger sig alla uppdrag, säger Stranne.

Hur stort är stödet?

SD i Göteborg klargör på sin Facebook att man kommer att ställa sig bakom beslutet att utesluta Ehn. Det innebär ett tydligt ställningstagande, menar partiets pressansvarige Martin Kinnunen.

– Ehn hade ett starkt stöd i lokalavdelningarna och i regionen innan vi fattade beslutet, men frågan är hur stort det är nu när vi motiverat uteslutningen, säger han.

Annons

Har ni varit tillräckligt tydliga med underlagen för uteslutningen?

– Jag tycker vi motiverat beslutet väl och de mejl som publicerats i Expressen visar tydligt vad det hela handlar om, säger Kinnunen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons