Nyheter

Schlingmann blir regeringens pr-chef

Moderaternas förre partisekreterare Per Schlingmann blir pr-chef hos statsminister Fredrik Reinfeldt.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2010

Schlingmann ska ansvara för regeringens och statsministerns samlade kommunikationsstrategi, enligt ett pressmeddelande.

Schlingmann, som anses vara en av de absolut viktigaste personerna bakom Moderaternas förändring och nya framtoning, bland annat greppet att kalla M för det nya arbetarpartiet, ska göra regeringens budskap och kommunikation mer framtidsinriktad.

När statsministern häromdagen presenterade sin nya regering sade han också att en statssekreterare med ansvar för kommunikation skulle engageras.

Det var nödvändigt, hävdade han, eftersom regeringen inte alltid hade lyckats med att förklara de många reformer, förändringar och nedskärningar som gjorts sedan 2006.

Per Schlingmann ska också se till att regeringen deltar mer än nu i samhällsdebatten och talar med medborgarna.

Regeringen har också utsett Katarina Areskoug Mascarenas till statssekreterare med ansvar för EU- och utrikesfrågor i statsrådsberedningen. Hon efterträder Gustaf Lind och har tills nu varit chef för den enhet som hon nu får ansvara för som statssekreterare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.