Annons
Nyheter

Scherman kritisk mot TV4–nedläggning

Bara två år efter att TV4 lovade riksdagen att sända regional–tv lägger kanalen ner sina lokala tv–sändningar.
Nyheter • Publicerad 14 april 2014

Tidigare vd:n Jan Scherman är kritisk. Det säger han i sin första intervju efter beskedet.

Så sent som för två år sedan var TV4–ledningen i riksdagens konstitutionsutskott och bedyrade att satsningen på lokala nyheter var en hörnsten i företagets satsningar. Det stoppade förmodligen ett riksdagsbeslut som skulle ha minskat reklamtiden i TV4, uppger "Medierna" i Sveriges Radios P1.

Annons

Ändå har TV4 nu aviserat en nedläggning av sina lokala nyhetssändningar.

Tidigare vd:n Jan Scherman har personligen beklagat TV4:s beslut till konstitutionsutskottets ordförande Peter Eriksson (MP).

– Jag har ringt till Peter Eriksson och beklagat. Jag känner olust inför ett så hårt åtagande, ett moraliskt ställningstagande, så jag har förklarat för honom att jag stod för 100 procent för det jag sa. Med på mötet var även nuvarande vd:n Casten Almqvist.

– Alla stod gemensamt för det vi sa. Det finns ju protokollfört, säger Scherman till "Medierna".

Scherman, med lång karriär bakom sig på TV4, tar bladet från munnen efter att ha tackat nej till alla intervjuer, även med TT, om nedläggningen av TV4:s lokala nyheter.

Han är mycket kritisk och påminner om att TV4 en gång i tiden fick monopol på att sända reklam i marknätet mot rejäla satsningar på kultur, drama och nyheter – något som nu urholkats.

– Man måste vara klar att en sak är sändningstillstånd och vad som står i dem och att de ska följas. En annan sak är moraliska förpliktelser – man säger någonting och bedyrar att man står för det, säger han till "Medierna".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons