Annons
Nyheter

Sanna Marin får nytt jobb

Finland • Publicerad 7 september 2023
Finlands tidigare statsminister Sanna Marin. Arkivbild.
Finlands tidigare statsminister Sanna Marin. Arkivbild.Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP/TT

Finlands tidigare statsminister Sanna Marin har fått ett nytt jobb och blir strategisk rådgivare vid Tony Blair-institutet, rapporterar Hufvudstadsbladet. Marin har därmed bett om att få lämna sitt uppdrag som riksdagsledamot.

Tony Blair Institute for Global Change är aktivt i 30 länder och har sitt huvudkontor i London, enligt tidningen. Den ideella organisationen bildades på initiativ av Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair och arbetar med att ge politiska råd till regeringar och ledare.

Annons

– Det är en stor ära, och jag är ivrig över att få stiga in i en ny roll. Jag tror också att det kan gynna hela Finland, sade Marin till finsk press, enligt Hufvudstadsbladet.

I april meddelade Marin att hon beslutat att avgå som ordförande för socialdemokratiska SDP i spåren efter partiets förlust i det finländska riksdagsvalet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons