Annons
Nyheter

Ryssar anklagas för förberedelse till terrorism

Belarus • Publicerad 30 juli 2020
Andrej Ravkov, chef för Belarus säkerhetsråd, under en pressträff i Minsk i Belarus (Vitryssland).
Andrej Ravkov, chef för Belarus säkerhetsråd, under en pressträff i Minsk i Belarus (Vitryssland).Foto: Sergei Grits/AP/TT

De över 30 ryssar som greps i Belarus i onsdags utreds för terroristbrott, enligt chefen för Belarus säkerhetsråd Andrej Ravkov.

32 personer från den privata ryska säkerhetsfirman Wagner greps i närheten av Minsk och anklagas för "förberedelse till terrorhandlingar", säger Ravkov.

Annons

Ytterligare en rysk medborgare greps i södra delen av landet.

– 33 har gripits. Upp till 200 till befinner sig på Belarus territorium, enligt de senaste uppgifterna. En sökinsats efter dem pågår. Men det är som att leta efter en nål i en höstack, säger Ravkov under en pressträff.

Vladimir Dzjabarov, ställföreträdande ordförande i utrikesutskottet i Ryssland, hoppas att situationen får en snabb lösning och säger att han förväntar sig att ryssarna kommer att frias från anklagelserna.

"Jag hoppas att den här incidenten inte kommer att få några konsekvenser på ryskbelarusiska relationer och att allt kommer att lösas snabbt", säger han i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons