Annons
Nyheter

Rymling misstänkt för grovt överfall

En man fick svåra skallskador när han blev oprovocerat överfallen i Gävle på söndagskvällen.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2014

Mannen som misshandlade honom var på rymmen från rättspsyk. Han misstänks nu för försök till mord eller dråp.

Det var kvart i nio på kvällen som polisen fick larm från Gävle sjukhus om att en påverkad man avvikit från akuten. Den 22-årige mannen var mycket aggressiv och bedömdes må psykiskt dåligt.

Annons

– Han kom in till akuten i ambulans, men jag vet inte exakt varför han hämtats, säger Ulf Sundgren, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

– Det blev någon form av tumult och han avvek därifrån.

Några hundra meter från sjukhuset gick 22-åringen oprovocerat till attack mot en man i 50-årsåldern. Han slog och sparkade trots att offret låg ner.

– Det är en Konsumaffär strax intill och många personer blev vittnen, säger Ulf Sundgren.

En väktare och flera förbipasserande ingrep och brottade ned den påverkade mannen och kunde hålla honom tills polis kom till platsen. Andra förbipasserande hjälpte den misshandlade mannen som fördes till sjukhuset med mycket svåra skallskador.

Gävle sjukhus lämnade under natten inga rapporter om mannens tillstånd men enligt de första uppgifterna till polisen var tillståndet kritiskt.

Gärningsmannen var dömd till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. I maj förra året rymde han från rättspsykiatrin i Huddinge och betraktas som farlig.

Polisen i Jämtland fick i lördags tips om att mannen befann sig i Åre, men när polisen kontrollerade tipset var han inte kvar.

– Han hade nog varit där minst en vecka, men hade sedan försvunnit. Det verkar som att han åkt söderut, säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland.

Den gripne hade tidigt på måndagsmorgonen ännu inte hörts av polisen.

– Han mår väldigt dåligt psykiskt, säger Ulf Sundgren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons