Annons
Nyheter

Rumänien utreder drönarrester: "Inte säkra"

Natolandet Rumänien har tillsatt en utredning om nedfallna vrakdelar som kan ha kommit från en rysk drönare.
Rumänien • Publicerad 6 september 2023
Hamnstaden Izmail har blivit föremål för drönarattacker.
Hamnstaden Izmail har blivit föremål för drönarattacker.Foto: Andrew Kravchenko/TT/AP

Uppgifterna om att ryska drönare exploderat över rumänskt luftrum kom i måndags, men de har inte bekräftats. En utredning ska visa varifrån delarna kommer, uppger Rumäniens försvarsdepartement i ett pressmeddelande.

"Delarna ska undersökas av tekniska experter för att fastställa var de kommer ifrån. Slutsatserna kommer att delges allmänheten så fort det går", skriver departementet.

Annons

– Just nu är vi inte säkra på att de kan kopplas till helgens attacker, säger Constantin Spinu, talesperson för departementet.

– Området vi söker i är ganska stort och en expertgrupp kommer att presentera slutsatserna.

Området kring den ukrainska hamnstaden Izmail, nära gränsen till Rumänien, uppges ha utsatts för flera ryska drönarattacker den senaste tiden.

Försvarsminister Angel Tilvar har under onsdagen besökt området. Uppgifterna om ryska drönare över Rumänien har tidigare tillbakavisats av Rumäniens försvarsdepartement.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons