Annons
Nyheter

Riksdagen ber regeringen fixa gratislunch

Coronaviruset • Publicerad 25 maj 2020
En och annan pizza har skänkts till folk i vården under pandemin. Riksdagen vill att regeringen ordnar så att det inte blir förmånsbeskattning på sådant som gratisluncher eller fria taxiresor under krisen. Arkivbild,
En och annan pizza har skänkts till folk i vården under pandemin. Riksdagen vill att regeringen ordnar så att det inte blir förmånsbeskattning på sådant som gratisluncher eller fria taxiresor under krisen. Arkivbild,Foto: TT

Riksdagens finansutskott ska uppmana regeringen att ordna så att vård- och omsorgspersonal inte blir förmånsbeskattade för gratisluncher och taxiresor under coronapandemin. Det ska inte bara gälla för fri parkering, som regeringen föreslagit.

Uppmaningen sker på förslag från Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Men resten av partierna i utskottet står nu också bakom det.

Annons

– Vi fick med oss alla partier på att ge ett uppdrag till regeringen. säger Niklas Wykman (M).

Utskottets ordförande, Fredrik Olovsson (S), sade i förra veckan att det finns problem med att undanta en specifik grupp från förmånsbeskattning. Förslaget om fri parkering gäller generellt men inte M-förslaget om luncher och taxiresor.

Men frågan ser nu ut att mer bli ett problem för regeringen, efter den uppmaning som riksdagen väntas ge regeringen på tisdagen.

"Vi vill att regeringen hittar en lösning på problemet. Om det är vi överens", skriver utskottets ordförande Fredrik Olovsson (S) i ett svar till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons