Annons
Nyheter

Resor avråds till Sharm el-Sheikh

Utrikesdepartementet (UD) avråder nu från icke nödvändiga resor till även södra Sinai, där turistorten Sharm el-Sheikh ligger.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2014
Foto: Mohammed Asad

Svenska resenärer med bokade resor får se sig om efter alternativ.

Utrikesdepartementet (UD) skärpte på måndagen sin avrådan för resor till Egypten.

Annons

På senare tid har det varit våldsamma demonstrationer i landet och i fredags dödades tre personer och tiotals skadades vid sammandrabbningar i Kairo.

Nu avråds tills vidare från alla resor till norra Sinai och från icke nödvändiga resor till övriga Sinai-halvön.

– Det nya är avrådan från övriga Sinaihalvön, norra har vi avrått från sedan tidigare, säger Erik Wirkensjö på UD:s pressjour.

Danska UD skärpte också sina avrådan och resebolaget Star Tour tar hem 200 gäster i förtid från Sharm el-Sheikh.

De flesta svenska charterföretagen har inte haft några resor till Sharm el-Sheikh under våren. Men Fritidsresor har 60 svenskar på plats, som kommer att resa hem med ordinarie flyg på torsdag. Ungefär 90 kunder har inbokade resor den närmaste tiden.

– De kommer vi att kontakta och erbjuda att boka om eller boka av, säger Jim Hofverberg på Fritidsresor.

Till övriga Egypten avråder UD från icke nödvändiga resor, men turistorterna vid Röda havskusten är undantagna, liksom att byta flyg vid den internationella flygplatsen i Kairo.

Så lyder UD:s avrådan

"Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till norra Sinai och från icke-nödvändiga resor till övriga Sinai-halvön. Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till övriga Egypten med undantag för turistorterna vid Röda havskusten samt transit genom Cairo International Airport."

Källa: Utrikesdepartementet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons