Nyheter

Resebolag garderar sig i Grekland

Resekoncernen TUI, som bland annat äger Fritidsresor, har bett grekiska hotellägare att teckna nya avtal som reglerar situationen utifall att Grekland överger eurosamarbetet och börjar använda en ny valuta.
Nyheter • Publicerad 7 november 2011
Vissa resebolag som anordnar resor till Grekland vill gardera sig ifall landet skulle överge euron.
Vissa resebolag som anordnar resor till Grekland vill gardera sig ifall landet skulle överge euron.Foto: Thanassis Stavrakis

Någon liknande aktion planeras emellertid inte av andra resebolag som har Grekland på sitt program.

– Vi följer utvecklingen. Vi arbetar i nära kontakt med våra samarbetspartner i Grekland och sker någon förändring kommer så kommer vi att vidta de åtgärder som krävs, säger Kajsa Moström, pressinformatör på Apollo.

Turismen är viktig för Grekland. Varje år åker över 15 miljoner turister till landet, varav en halv miljon svenskar. Intäkterna från turismen utgör närmare en femtedel av landets BNP:

Oroligheterna och demonstrationerna mot planerade ekonomiska åtstramningar och det osäkra politiska läget har ännu inte haft någon effekt på svenska turisters intresse för Grekland.

– Demonstrationerna har mestadels skett i Aten och oroligheterna har knappt märkts i de stora turistorterna. Vi märkte inte av någon minskning i somras och vi har just börjat sälja kommande sommars resor och där ligger vi på samma nivå som förra året, säger Peder Hellström, informatör på Fritidsresor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.