Annons
Nyheter

Rekordantal migranter korsade Engelska kanalen

Storbritannien • Publicerad 1 januari 2023
Gummibåtar som använts av migranter plockas bort i hamnen i Dover, England, den 20 december.
Gummibåtar som använts av migranter plockas bort i hamnen i Dover, England, den 20 december.Foto: Gareth Fuller/PA/AP/TT

Över 45 000 migranter korsade Engelska kanalen under fjolåret. Det är 17 000 fler än 2021, enligt statistik från den brittiska regeringen.

I fjol slogs också nytt dagsrekord för antalet migranter som illegalt tar sig över kanalen: den 22 augusti gjordes den farliga resan av 1 295 människor.

Annons

Migrantströmmen från den franska sidan har blivit ett stort problem för den konservativa brittiska regeringen, som lovat minska den illegala invandringen och knäcka ligorna av människosmugglare.

Fyra människor dog i förra månaden när en liten båt, full med människor, välte i det iskalla vattnet i kanalen. En fiskebåt lyckades rädda 43 människor.

Nästan exakt ett år tidigare drunknade minst 27 människor när deras gummibåt välte. Både Storbritannien och Frankrike deltog i räddningsarbetet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons